Laden...
Brazilian Jiu Jitsu

Brazilian Jiu Jitsu

90

minuten

Level: Normaal
Limit of participants
30
Trainers:

Brazilian Jiu Jitsu

 

BJJ is een vechtsport waarbij het uitgangspunt is dat je grotere, sterkere tegenstanders toch kan overmeesteren en uitschakelen. De bedoeling is om het gevecht naar de grond te krijgen, hier een dominante postie bemachtigen en vanaf daar de tegenstander te overmeesteren door middel van een wurging, armklem of beenklem.

 

Rickson Gracie

 

Bij Forward Fight Academy wordt lesgegeven volgens de principes en filosofie van Rickson Gracie. Ook zijn we aangesloten bij de EGJJF (European Gracie Jiu Jitsu Federation). Bij het Rickson Gracie Jiu Jitsu worden alle aspecten van het BJJ toegepast. Dit houdt in dat er naast het sport en competitie Gedeelte ook zelfverdediging behandeld wordt.

 

De lessen

 

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Ben je jong of oud, man of vrouw en wil je recreatief de sport leren of wil je wedstrijden gaan vechten? BJJ is voor iedereen geschikt om te kunnen trainen zoals hij/zij wilt. De lessen zijn ook zo ingericht dat je alles kan trainen.
Allereerst is er een warming-up, hierbij worden ook ondersteunende technieken geoefend die bij bepaalde situaties nodig zijn om uit te kunnen voeren. Na de warming up worden er technieken geoefend en als afsluiting een ruime tijd sparren.

 

BJJ Trainer: Christiaan Elderson

 

Er wordt lesgegeven door Christiaan Elderson, een brown belt bij Rickson Gracie Holland. In 2006 is hij begonnen met BJJ, na een jaar of 8 judo gedaan te hebben. Vanaf het eerste jaar al is hij veel te zien op allerlei BJJ en Grappling toernooien, met veel successen op zijn naam. Behalve de trainingen op woensdag en vrijdag traint hij zelf ook nog bij BJJ Gouda om hier van alles up to date te blijven en richting zijn black belt te trainen.

 

Banden

 

Binnen het BJJ zijn er, vanaf 16 jaar, t/m zwart 5 banden: wit, blauw, paars, bruin en zwart. Een nieuwe band behalen duurt, bij 2 a 3 keer per week trainen, ongeveer 3 jaar. De examens worden afgenomen door de EGJJF en zijn internationaal erkend. Het duurt erg lang voor je een nieuwe band krijgt, dit omdat er erg veel technieken zijn die je moet beheersen en ook met sparren kan toepassen.
Tussen banden door kan je 4 strepen op je band halen, hiervoor moet je 1x een streep examen doen, de andere strepen verdien je tijdens trainingen.

Na zwart zijn er nog 3 banden. Vanaf je 7e graad black belt krijg je een “coral belt” zwart rode band. Deze band kan je pas behalen 31 jaar nadat je je 1e graad black belt hebt gekregen. Weer 7 jaar later kan je je 8e graad behalen en dan krijg je een rood witte band, en de hoogste band, 9e en 10e graad, kan pas 10 jaar later weer.  Maar 5 mensen hebben ooit de laatste band behaald, de pioneers van het Braziliaans Jiu Jitsu, Helio Gracie en zijn 4 broers.