Laden...
Jeugd_Karate

Jeugd_Karate

650 kcal verbrand
60

minuten

Trainers:
[vc_column width="1/1"][vc_empty_space height="60"][/vc_column]
[vc_column width="1/1"][vc_column_text animate="none" delay="0"]

Jeugd Karate

Karate is een sport die voor kinderen uitermate geschikt is. Het is een veelzijdige sport waarbij conditie, lenigheid en kracht worden gecombineerd. Spelenderwijs krijgen leerlingen de technieken aangeleerd. Zij leren hun lichaam goed te gebruiken, controleren en te beheersen ter bevordering van de motoriek, coördinatie en stabiliteit. Ook wordt je van een sport als karate leniger en leer je balans te houden.

 

Tijdens de lessen staan eigenschappen als samenwerken, vertrouwen, discipline en respect voor jezelf, je klasgenoten en leraren centraal. Omdat de technieken die bij karate worden aangeleerd niet zomaar op straat of op het schoolplein gebruikt mogen worden, is discipline erg belangrijk. Daar wordt dan ook vanaf de eerste les die gevolgd wordt aandacht aan besteed.

 

Luisteren naar de leraar en respect hebben voor de leraar en de andere kinderen is daarbij erg belangrijk.Van jongs af aan leer je stap voor stap eerder genoemde eigenschappen jezelf eigen te maken waardoor het zelfvertrouwen zal toenemen en je voor jezelf kunt opkomen en indien nodig zowel fysiek als mentaal kunt verdedigen.

 

Jongens en meisjes van 5 tot en met 7 jaar en 8 tot en met 11 jaar (basisschool-leeftijd) trainen in dezelfde groep. Zowel de grote als de kleinere kinderen krijgen dezelfde leerstof, maar worden benaderd op hun eigen niveau. Na verloop van tijd kunnen ze de geleerde technieken en oefeningen volledig beheersd toepassen.

[/vc_column_text][/vc_column]

[vc_column width="1/1"][vc_empty_space height="60"][vc_wtr_gallery type="metro" id_gallery="5719" animate="none" delay="0"][vc_empty_space height="120px"][/vc_column]